Humans of CKA | Ellen van Slagmaat

De komende maanden stellen we onze leden voor in de rubriek Humans of CKA. We vragen ze naar hun vak, de interessantste trend en de grootste challenge waar ze mee te maken krijgen.

Deze maand: Ellen van Slagmaat
Ellen is senior marketing- en communicatiespecialist bij Museum More in Gorssel. Ze werkt bij het museum sinds de start, zo’n 5 jaar geleden. Ellen woont sinds een aantal jaar in Arnhem. Ze is nu een klein jaar lid van de communicatiekring en ze zit sinds kort in het kernteam van CKA!

“Het is bijna een sport geworden. Ik ga net zo lang met Facebook in discussie tot ons naaktschilderij wel wordt toegestaan als advertentie.”

“Het leukste aan het vak vind ik de diversiteit. Ik werk in een kleine organisatie met naast mij nog een M&C medewerker. Dat betekent dat ik zowel strategisch als praktisch werk doe, een breed spectrum. Dat houdt mijn werk afwisselend. Binnen het museum krijgen we veel vertrouwen van de directie. We kunnen erop rekenen dat ze vinden dat we met de juiste blik en toon ons werk benaderen. Dat geeft vrijheid en werkt positief.”

Op het Facebook vlak vindt Ellen haar uitdaging: “Naakt op Facebook. Het zal voor veel mensen geen verrassing zijn; Facebook heeft een streng beleid tegen naaktbeelden. Alle gebruikers moeten zich unaniem aan de regels houden. Hier ga ik tegen in protest”. Het is zo ongeveer een sport geworden voor Ellen om te klikken op de link niet mee eens: “we hebben niet eens zoveel naakt hoor, maar bij tijd en wijle hebben we een prachtig naaktschilderij of beeld. Het is nooit aanstootgevend, maar wel duidelijk naakt. Als ik zo’n post plaats laad ik mezelf vast op om in discussie te gaan met Facebook. Het is een diepgeworteld gevoel dat ik vind dat dit getoond mag worden en dat Facebook niet voor mij bepaalt wat ik post.”

En dan nog een trend uit het vak. “Het valt me op dat de termen en werkwijzen communicatie/PR/marketing steeds meer een geheel worden binnen bedrijven. Het wordt niet meer zo vaak als losse takken gezien en samengevoegd (al merk ik ook dat het vaak door elkaar gebruikt wordt). Ik denk zeker binnen grote bedrijven het een goede zaak is om deze eerder verschillende afdelingen te laten samenwerken. De vakgebieden hebben veel met elkaar gemeen en het is eigenlijk gek ze zo los van elkaar te zetten.”

Note: het schilderij van François Barraud op de foto naast Ellen is een van de naaktschilderijen die in eerste instantie is geweigerd door Facebook.

Geef een reactie