Humans of CKA | Romy de Kinkelder

Romy de Kinkelder (27) is kersvers bij de club en meteen gebombardeerd tot lid van ons kernteam. Wie is ze en wat doet ze zoal?

“Ik werk nu zo’n 3,5 jaar als marketeer bij Breedband, een Arnhemse serviceprovider die zich bezighoudt met ICT, internet- en clouddiensten.

De ambitie van Breedband aanjagen en ondersteunen, dat vind ik prachtig. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het in praktijk brengen van ons marketingcommunicatieplan, zowel online als offline. Dat betekent onze contentkalender uitvoeren op de sociale media, het begeleiden van producties, zoals drukwerkuitingen, video’s, website, vlogs, blogs, nieuwsbrieven, advertenties. Alles wat je maar zo’n beetje kunt bedenken rondom marketingcommunicatie.

Psychologie van de reclame
Vroeger wilde ik altijd ‘reclamemaker’ worden. Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor reclame. Toen analyseerde ik reclamespotjes en bedacht ik hoe ze anders moesten. Die fascinatie is er nog steeds, maar nu kijk ik vooral  naar de effecten van reclame op de mens, de psychologie erachter.

Sinds de sociale media zijn marketinginspanningen keihard meetbaar. Bij Breedband bekijken we de statistieken dagelijks. Deze worden elke maandag geanalyseerd en besproken. Je kunt direct zien welke marketingactiviteiten goed werken en welke minder.

Sociale media vind ik geweldig. Ik vind het heel  interessant om nieuwe en opkomende socials te volgen, zoals op dit moment TikTok. Dat heb ik dus meteen geïnstalleerd om te kijken hoe het allemaal werkt. Ook privé ben ik heel actief op Facebook, Instagram, LinkedIn en nu dus ook TikTok. Dat mag je gerust een lichte verslaving noemen.

Delen en liken blijven
De sociale media veranderen zo hard, dat gaat best snel. Over tien jaar zijn we echt niet meer druk met Instagram. Maar delen en liken zal wel blijven, alleen in een andere vorm.

Bij Breedband zijn we de laatste tijd vooral gefocust op LinkedIn. Daar zit onze professionele doelgroep, zoals IT-managers. En daar delen we vaker zakelijke en inhoudelijke verhalen: hoe wij onze klanten ontzorgen met de beste digitale infrastructuur. Facebook en Instagram gebruiken we vooral om te laten zien wie we zijn. Daar dragen we uit dat Breedband staat voor werkplezier en werkgeluk.

Meer focus sinds corona
Sinds de coronacrisis werken ook wij allemaal vanuit huis. Binnen een dag was dat allemaal geregeld. Dankzij snel internet en een goede laptop gaat dat best prima, maar ik mis kantoor heel erg.

Wel merk ik dat ik nu meer focus heb. Ik kan normaal erg druk zijn met van alles en nog wat; de crisis brengt toch meer rust. En ik geniet van de saamhorigheid: mensen hebben meer aandacht voor elkaar, meer interesse. Je denkt wat meer na over de keuzes die je maakt. Minder belangrijke dingen worden ook echt minder belangrijk. Ik kan nu meer genieten van kleine dingen: even wandelen of langs bij een vriendin. Maar ik kijk uit naar de dag dat ik weer met mijn vrienden op stap kan gaan, gezellige dingen met ze doen.”

Foto: Romy op haar thuiswerkplek
Tekst: Romy is geïnterviewd door Nicole Beaujean

 

 

Geef een reactie