18 jan | CKA/N bij Logeion: CommunicatieCollege

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
18 jan 2017
15:00 uur

Locatie
Radboud Universiteit Nijmegen


Op 18 januari zijn de leden van CKA en CKN welkom bij het CommunicatieCollege van Logeoin in Nijmegen: Logeion biedt de leden een vriendelijk tarief (50%). ‘Communicatie binnen en tussen netwerken’ is een college door prof.dr. Lidwien van de Wijngaert. Aansluitend is er een gesprek met Guido Rijnja.

Programma |
15:00 – 15:30 Inloop en registratie
15:30 – 16:30 CommunicatieCollege ‘Communicatie binnen en tussen netwerken’ door Lidwien van de Wijngaert
16:30 – 17:15 In gesprek onder leiding van Guido Rijnja
17:15 – 17:45 Borrel en netwerken

Locatie | Het CommunicatieCollege vindt plaats op de Radboud Universiteit Nijmegen, in het collegezalencomplex A Faculteiten, zaal 2 (CC2).

Aanmelden | via Logeion, let op: maak gebruik van het leden-tarief.

De kracht van goed onderzoek als fundament voor (overheids)beleid
Overal waar je kijkt ontstaan (tijdelijke) netwerken, mede als gevolg van de digitalisering van de samenleving. De vraagstukken die relevant zijn voor de overheid worden daarmee steeds complexer. Een direct gevolg van bijvoorbeeld digitalisering is dat het aantal communicatiekanalen groeit. Sociale media vergroten de individuele communicatiekracht maar maken het ook lastiger om de burger te bereiken. Het doen van (wetenschappelijk) onderzoek naar netwerken, en de communicatie binnen en tussen die netwerken, neemt aan belang toe. Wat betekent dit voor de wijze waarop we onderzoek doen? En wat gaat er op het terrein van methoden en technieken veranderen komende jaren?

Lidwien van de Wijngaert (hoogleraar Communicatie in organisaties aan de Radboud Universiteit) zal in haar college veranderingen in communicatieonderzoek schetsen. Deze veranderingen hebben te maken met de bronnen van informatie, nieuwe methoden en technieken van onderzoek en nieuwe manieren om resultaten van onderzoek te verspreiden. En passant laat ze, aan de hand van eigen onderzoek, zien hoe deze veranderingen in de komende jaren vorm zullen krijgen. Voorbeelden die voorbij komen zijn een netwerkanalyse van social media data over de komst van een AZC in de gemeente Enschede en een scenario-onderzoek naar het melden van misstanden in de uitzendbranche.

Aansluitend gaan we onder leiding van Guido Rijnja (coördinator algemeen communicatiebeleid Rijksvoorlichtingsdienst) met elkaar in gesprek. We bekijken de voorbeelden die Van de Wijngaert heeft beschreven en bespreken de implicaties die onderzoeksresultaten (zouden kunnen) hebben voor de communicatieaanpak. Hoe helpen onderzoeksresultaten bij het verkrijgen van inzicht in wat er echt gebeurt binnen en tussen netwerken? Op welke manier haak je op sociale media als (overheids)organisatie aan en op welk moment? Op welke groep richt je je met welke boodschap of strategie als er sprake is van polarisatie?

 

Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.

Geef een reactie