Hoofdredacteuren van Communicatie en Adformatie te gast
21/11/2013 19:00 uur

De hoofdredacteuren van de bladen Communicatie en Adformatie, Rocco Mooij en Astrid Prummel zijn donderdag 21 november te gast bij de CommunicatieKring Arnhem. Beiden zijn bladenmakers, maar daarnaast natuurlijk als geen ander op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de vakgebieden communicatie en marketing. Zowel Communicatie als Adformatie heeft onlangs een stevige restyling ondergaan. Rocco en Astrid vertellen hoe ze dit samen met hun teams hebben aangepakt. Ook gaan ze in op hun gezamenlijke nieuwe internetstrategie, die eind dit jaar gestalte krijgt. Natuurlijk is er ruimte voor vragen. Programma: 19.00 uur inloop 19.30 uur start programma 21.00 uur borrel 22.00 uur einde Meld je nu aan! Wil je een introducé(e) meenemen? Dat kan – vermeld dan even naam én mailadres van je introducé(e) bij je aanmelding.
Donderdag 17 oktober zijn we te gast bij de rechtbank in Arnhem. Na een korte rondleiding vertelt Marlou Nijland, teamvoorzitter Voorlichting & Communicatie, ons over de werkzaamheden van haar afdeling.
Een van de speerpunten van de rechtspraak is meer aansluiting op de samenleving door als organisatie toegankelijker te worden, en sneller en begrijpelijker te communiceren.
Maar hoe doe je dat? En zit het imago van ‘de Ivoren Toren’ de rechtbank nog steeds in de weg? Genoeg ingrediënten voor een boeiende avond.
Na de inleiding is er ruimte om vragen te stellen. We sluiten af met een borrel, aangeboden door de rechtbank. Ook dan is er nog ruimte om vragen te stellen.
Programma:
17.00 uur: ontvangst
19.00 uur: borrel
20.00 uur: einde
LET OP: bezoekers dienen zich bij binnenkomst te identificeren, dus zorg dat je je ID bij je hebt!
Er is ruimte voor maximaal 50 gasten, dus schrijf je op tijd in!
Je kunt ook een introducé opgeven – geef dan even bij de opmerkingen naam en mailadres van de introducé door.Kijkje in de keuken – Rechtbank Arnhem
17/10/2013 17:00 uur
Bureaus vallen om. Communicatieafdelingen worden gedecimeerd. En eenpitters worstelen wanhopig om het hoofd boven water te houden. Een spookbeeld? Nou, niet helemaal helaas. Onomkeerbaar? Dat zéker niet!
We kunnen als communicatieprofessionals ook iets moois halen uit de crisis, nu ze haar begerige klauwen ook in de communicatiebudgetten heeft geslagen. Door een nieuwe, slimme manier van werken, bijvoorbeeld. Door onze creativiteit in te zetten en met zo min mogelijk budget zo veel mogelijk effect te bereiken. Door de principes van ruilen en delen te omarmen.
Kom daarom naar de Zomercolleges 2013 van de Communicatiekringen Nijmegen en Arnhem, met als titel ‘Het geld is op’. Over scrumming, #dtv en marketing zonder budget. En nog veel meer!
Woensdag 11 september: ‘To scrum or not to scrum’
– Meer mogelijk maken door anders naar het proces te kijken
– Sprekers: o.a. Betteke van Ruler over de Reflectieve Communicatie Scrum
Donderdag 19 september: ‘Meer met minder’
– Over succesvolle manieren om effectiever je communicatiemix in te zetten
– Sprekers: binnenkort meer informatie op deze site
Donderdag 26 september: ‘Durf te delen’
– Ontdek de kracht van het delen
– Sprekers: o.a. Nils Roemen (bekend van #dtv, Durftevragen)
Locatie en tijden
De zomercolleges vinden telkens plaats van 19.30 – 21.30 uur in de HAN in Nijmegen.
Aanmelden en kosten
Deelnemen aan de Zomercolleges kost € 25,- per college. Het is voordeliger een passe-partout te kopen voor drie bijeenkomsten voor € 50,-. Je ontvangt vooraf een factuur.
Introducés zijn welkom, leden van de CKN en CKA hebben in verband met de beperkte capaciteit echter voorrang.
Meld je aan via deze link
Zomercolleges op 11, 19 en 26 september: ‘Het geld is op’
26/09/2013 19:30 uur
Voor de CKA-zomerborrel zijn we woensdag 12 juni te gast in het Openluchtmuseum – al ruim honderd jaar een van de bekendste Nederlandse toeristische bestemmingen, en allerminst oud en gezapig. Het museum was de afgelopen jaren volop in het nieuws, tijdens de discussie over het Nationaal Historisch Museum, en ook voor 2013 staat er weer een mooi actueel onderwerp op het programma: het Openluchtmuseum gaat samen met het Rijksmuseum de Canon van de Nederlandse Geschiedenis. Genoeg te communiceren dus!
Na een rondleiding door de Amsterdamse Westerstraat, een van de nieuwste onderdelen van het Openluchtmuseum, vertelt directeur Pieter-Matthijs Gijsbers ons hoe het Openluchtmuseum – honderd jaar oud – op weg is naar een toekomst als museum waar hét verhaal van Nederland tot leven komt. En daarna: borrel & barbecue!
Programma:
16.30 uur: ontvangst in Hal, koffie
17.00 uur: korte rondleiding naar de Amsterdamse Westerstraat (nieuw onderdeel Openluchtmuseum)
17.30 uur: presentatie in de Hanekam: Visie en toekomst van het museum, samenwerking met het Rijksmuseum (Het Canon), en hoe gaat communicatie hierin mee
18.20 uur: barbecue (ook voor vegetariërs – meld het even bij de opmerkingen) en borrel
21.00 uur: einde
Voor praktische informatie over het Openluchtmuseum (parkeren, openbaar vervoer etc.) klik hier
DE INSCHRIJFTERMIJN VOOR DE ZOMERBORREL IS HELAAS GESLOTEN12 juni: Zomerborrel in Openluchtmuseum
12/06/2013 16:30 uur
DEZE BIJEENKOMST HEEFT AL PLAATSGEVONDEN – Presentatie Gerald Morssinkhof 14 mei 2013
Workshop
Nieuwe inzichten, toepassingen en voorbeelden
Interactieve workshop door Gerald Morssinkhof
Locatie: Le Jardin (Wijnmuseum/Robbers en Van den Hoogen: op vijf minuten lopen van station Velperpoort, gratis parkeerruimte)
Steeds vaker vragen opdrachtgevers aan het vakgebied Communicatie om het gedrag van stakeholders effectief te veranderen. Kun jij als communicatieprofessional zo’n gedragsverandering waarmaken? En als het vakgebied dit kan realiseren, welke strategieën en methodieken zijn dan handig om in jouw instrumentenkoffer te hebben?
Communicatie en gedragsverandering
Communicatie richt zich op beïnvloeding van kennis, houding en gedrag. In de praktijk is er veel aandacht voor kennis door informatieoverdracht en overtuiging. Beïnvloeding van houding is al lastiger en effectieve beïnvloeding van gedrag blijft ver achter. Oorzaak daarvan is de dominante (impliciete) aanname dat informatie geven ook wel tot verandering van houding en gedrag zal leiden. De praktijk leert dat dit een illusie is. Maar wat werkt dan wel? In deze praktische bijeenkomst op dinsdag 14 mei maak je kennis met recente inzichten over de bijdrage van communicatie aan gedragsverandering.
Workshop
We starten met het inventariseren en bespreken van de succesfactoren bij gedragsverandering. Gevolgd door nieuwe inzichten uit de netwerktheorieën, neurowetenschappen en sociobiologie.
Aan de hand van een scan omtrent gedragsbeïnvloeding ga je zelf aan de slag met een praktijkcase om de succesfactoren en aangereikte theorie toe te passen.
Na afloop van deze workshop beschik je over:
– Kennis en inzicht over de bijdrage van communicatie aan gedragsverandering
– Lijst met succesfactoren
– Een congruentiescan voor het gedrag van jouw organisatie
– Een artikel over de relatie tussen communicatie en gedrag
Over de sprekers
Gerald Morssinkhof (Niveau M) richt zich op gedrag van mensen en organisaties. Auteur van het boek: Gedraag je! Effectief beïnvloeden van gedrag op de werkvloer.
Samen met Trijnie Stoker (Stoker Communicatie) biedt hij de Expertopleiding Gedragsbeïnvloeding door Communicatie aan.
Programma
18.30 – 19.00 uur: inloop
19.00 – 19.45 uur: Kennisdelen: welke succesfactoren voor gedragsverandering zijn er in jouw eigen werkpraktijk?
19.45 – 20.30 uur: Communicatie en gedrag
20.30 – 21.00 uur: Toepassing nieuwe inzichten: zelf werken aan case
21.00 – 21.30 uur Nabespreken en discussie
21.30 – 22.00 uur Borrel
DEZE BIJEENKOMST HEEFT INMIDDELS PLAATSGEVONDEN
Gedragsverandering door communicatie, kan dat?
14/05/2013 19:00 uur
Wat betekent het als je communicatie in het hart van het beleid brengt en samen met beleidsmakers de buitenwereld echt binnenhaalt? Welke rol heb je dan als communicatieadviseur? Is die rol anders dan bij het bedrijfsleven? Is de rol van de communicatieadviseur aan het verschuiven?
Guido Rijnja neemt ons op donderdag 11 april neemt hij ons mee in zijn ervaringen met Factor C en het omgaan met weerstand. Hij gaat in op wat dit vraagt van de rol van de communicatie-adviseur. Ook gaat hij in op de meerwaarde van Factor C voor organisaties, evenals de spanningen die factor C met zich mee kan brengen. Uiteraard is er ruimte voor discussie en vragen.
Guido Rijnja is voor velen een bekende. Hij is erelid van Logeion, werkzaam bij gemeente Rotterdam en stond aan de wieg van Factor C: een aanpak om beleid communicatief te maken. Afgelopen jaar promoveerde hij op zijn proefschrift Genieten van weerstand. Hij is een inspirerend spreker, schrijft regelmatig in vakbladen en schreef eerder het boek De overheid heeft het altijd gedaan.
Meld je snel aan!
Programma
19.00 – 19.30 uur: Inloop
19.30 uur: Welkom
19.35 – 21.15 uur: ‘Van wie is communicatie eigenlijk’ door Guido Rijnja
21.15 – 22.00 uur: borrelGuido Rijnja – Factor C: Van wie is communicatie eigenlijk?
11/04/2013 19:30 uur
Traditiegetrouw zijn de leden van de CommunicatieKring Arnhem welkom op de maart-bijeenkomst van de CommunicatieKring Nijmegen. Die vindt dit jaar plaats op donderdag 21 maart in de Hortus Arcadië in Nijmegen. Het thema is ‘mobiele communicatie en augmented reality’. Toepassingen in de fysieke ruimte – zoals een park, attractie, museum, stadscentrum, een winkelcentrum enzovoorts – en de vele communicatiemogelijkheden. Over QR-codes, rftd-chips, tracking en tracing en informeren op maat.
Voor meer informatie en om je aan te melden, klik hier.
Lentebijeenkomst in Hortus Arcadië
21/03/2013 16:00 uur
Voor onze Algemene Ledenvergadering zijn we donderdag 31 januari te gast bij de meest Indische plek van Arnhem: Bronbeek, ofwel voluit het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek. Inclusief museumbezoek én Indische rijsttafel in de befaamde Kumpulan!
Naast de gebruikelijke verantwoording van het bestuur over het afgelopen jaar en vooruitblik op volgend jaar, krijgen we ook een korte presentatie over de geschiedenis en betekenis van deze bijzondere plek. We besluiten de bijeenkomst met een Indisch buffet.Ter gelegenheid van onze Algemene Ledenvergadering 2013 zijn we te gast op Bronbeek. Een bezoek aan Bronbeek is een bezoek aan Nederlands-Indië: het museum dat op deze typisch Arnhemse locatie is gevestigd, geeft een beeld van het koloniale verleden in Nederlands-Indië, en tegelijkertijd is Bronbeek ook een tehuis voor oud-militairen uit de Nederlandse krijgsmacht en het KNIL.
Voorafgaand aan de vergadering kun je op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het museum.
Let op: deze bijeenkomst is alleen voor onze leden, er kunnen deze keer geen introducees aangemeld worden!
Programma:
tot 17.00 uur: mogelijkheid tot bezoek aan het museum op eigen gelegenheid: als je bij de kassa meldt dat je CKA-lid bent, is de entree gratis
16.45 tot 17.15 uur: inloop
17.15 tot 18.15 uur: Presentatie over Bronbeek en algemene ledenvergadering
18.00 tot 19.45 uur: borrel en Indisch buffet in de Kumpulan
20.00 uur: einde programma
Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van Bronbeek.
Deelnemers:
ALV 2013: donderdag 31 januari in Bronbeek
31/01/2013 16:45 uur