De stad van de toekomst | Workshop

Kaart niet beschikbaar

Datum / Tijd
26 mrt 2020
19:15 uur

Locatie
Cafe Verheyden


Workshop met Yosser Dekker (Ruimtekoers/Studio Halfvol) 

Artistiek leider van Ruimtekoers, Yosser Dekker, vraagt onze hulp! 

Aanstuurtalent, design researcher, programmamaker. Maar misschien is Yosser Dekker vooral een creatieve ras-optimist die gelooft in de kracht van ontmoetingen. Dat doet hij het liefst in levende laboratoria om samen een nieuwe toekomst vorm te geven. Wil jij meedenken met de initiatiefnemer en artistiek leider van Festival Ruimtekoers? Kom dan naar de CKA-workshop op 26 maart! 

‘Ik wil dat iedereen erbij hoort’ is Yossers doel. ”Door de snelle veranderingen in de samenleving gaan we alleen nog op zoek naar mensen die we kennen waardoor we allemaal in onze eigen bubbel met gelijkgestemden terecht komen. Zo’n bubbel geeft mij niet een prettig gevoel, zei hij recent. Sinds 2012 onderzoekt Yosser nieuwe concepten en modellen waarmee hij door middel van kunst en participatie uiteenlopende doelgroepen bereikt bij uitdagende maatschappelijke issues. 

Een van zijn grote vragen: Hoe kunnen we nou fijn blijven leven in een stad die altijd blijft groeien?”. Zo heeft Yosser ook Festival Ruimtekoers bedacht en opgezet dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt in Arnhem en de derde keer in Arnhem-Zuid. Wat ooit begon met het zoeken naar creatieve oplossingen voor leegstand, is inmiddels uitgegroeid tot veel meer. Ruimtekoers is een cultureel experiment verpakt in een toegankelijk stadsfestival. Het verkent met makers, bewoners, publiek en ondernemers nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor het samenleven in de stad van de toekomst. 

Ruimtekoers ziet de stad als een laboratorium waarin nieuwe manieren worden gevonden om mensen te betrekken bij het samen vormgeven van hun leefomgeving. Het gaat Ruimtekoers daarbij niet alleen om de inwoners, maar ook om beleidsmakers en ontwerpers. Zij komen samen in zogenaamde ‘stadsmakersprogramma’s die als living lab fungeren in de maanden voorafgaand aan het festival. Daar ontwikkelen zij samen, onder leiding van een maker een tastbaar toekomstalternatief voor de wijk, die zij presenteren op het festival in de wijk Malburgen tijdens het Pinksterweekend. 

Alleen, hoe betrek je eigenlijk al die verschillende mensen? En nog verder, hoe maak je ze enthousiast? Yosser gaat graag met ons in gesprek om te onderzoeken wat de wijkbewoners uit Zuid inspireert om zo tot een nieuwe wijktaal te komen en nieuwe bewoners te binden. Niet alleen aan het festival, maar vooral aan het ideaal om samen onze leefomgeving te maken. 

Wie is Yosser Dekker?  https://www.yosserdekker.nl/ 

Check ook even Festival Ruimtekoers in 2020 https://www.ruimtekoers.nl/  

Meld je nu aan! 

Donderdag 26 maart
19:15-19:30 inloop met koffie/thee
19:30-21:00 workshop
21:00-22:00 borrel 

Locatie: Café Verheyden 

Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.

Geef een reactie