13 nov: Serious gaming

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
13 nov 2014
17:30 uur

Locatie
Geniet in de Weerd


Serious games zijn al jaren bezig aan een stevige opmars. De laatste jaren is er binnen serious gaming steeds meer aandacht voor de psychologie, de rol van gedragswetenschappers en wat gamers eigenlijk leren door ze te spelen. Adviseurs van IJsfontein vertellen ons meer over dit onderwerp en laten ons het zelf ervaren!

IJsfontein maakt media interactief. De adviseurs van IJsfontein geloven dat mensen van nature nieuwsgierig zijn en intrinsiek gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen. Met speelse interactie wakkeren zij deze nieuwsgierigheid en motivatie aan. Projecten hebben doelstellingen die uiteenlopen van bewustwording tot educatie en van training tot leerzaam vermaak. Denk aan een serious game voor de training van personeel, interactieve tentoonstellingen en apps of een crossplatform digitale methode voor het onderwijs.

 

Playful solutions, serious communication


Ons leven wordt steeds digitaler en de scheiding tussen fysiek en digitaal is aan het verdwijnen. Interactiviteit beperkt zich bij IJsfontein daarom niet alleen tot een serious game, een website of een interactieve installatie. Juist de combinatie maakt hun werk zo krachtig. Bij elke opdracht kijken zij naar verschillende vormen van interactiviteit en spel en zoeken de elementen bij elkaar die voor de doelstelling van de opdracht het meest geschikt zijn.

 

Interesse maar (nog) geen lid?


Deelnemers van de meetup van Media Villa Arnhem die deze bijeenkomst bij willen wonen maar (nog) geen lid zijn van de communicatiekring, kunnen zich aanmelden via het contactformulier.

Programma

17.30 uur        inloop

18.00 uur        start programma

Presentatie:

–       Wat is (serious) gaming en gamification?

–       Waarvoor wordt het ingezet?

–       Cases uit de praktijk

18.45 uur        workshop

Workshop gamedesign:

–       De theorie

–       De praktijk: denken als een gamedesigner

19.30 uur        borrel

 

Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.

2 thoughts on “13 nov: Serious gaming

  1. Ik heb me net aangemeld, maar neem ook graag mijn collega Jessie Baron mee. Kan ik dat op deze manier doorgeven?

    Dank!
    Monique Paes

Geef een reactie