Training: Storytelling voor communicatieprofessionals

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
13 mrt 2012
19:00 uur

Locatie
Regardz Arnhem


Storytelling is hot. Je hoort en leest er steeds meer over. Wat houdt storytelling nu precies in? En wat kun je ermee als organisatie en als communicatieprofessional? Je kunt het prima inzetten bij verandertrajecten, bij besluiten die ingrijpen bij bewoners of andersoortige projecten en trajecten.


Hoe je dat kunt doen, welke verhaallijnen er zijn, en welke stappen er komen kijken bij het inzetten van verhalen liet storyteller Alma Smit ons zien tijdens de training Storytelling voor communicatieprofessionals.


Aan de slag met storytelling
We zijn enthousiast aan de slag gegaan met verhalen en we gebruikten metaforen. Ook nam Storyteller Alma Smit ons mee in haar ervaringen als storyteller bij uiteenlopende organisaties. Alma: ‘Vaak helpt een verhaal mensen om bij een proces betrokken te blijven en vertrouwen te krijgen. Bij verandering krijgen mensen vaak een verhaal te horen over het einddoel. Gaandeweg het proces gaan mensen twijfelen. Het verhaal kan dan binding en houvast bieden.’

Wie is Alma Smit?
Alma Smit stond aan het begin van Storytelling in Nederland. Als professioneel verteller en organisatiepsycholoog leert ze organisaties en leidinggevenden om
a) krachtiger, met meer persoonlijke betrokkenheid te kunnen acteren en
b) hoe een verhaal in te zetten om complexe vraagstukken aan te pakken.
Vanuit haar achtergrond als arbeidspsycholoog  kwam Alma Smit veel vraagstukken tegen op het snijvlak van mensen en organisaties. Ze begeleidde onder meer VROM, Oracle, Fortis en Hogescholen bij het creëren van verhalen om situaties in de organisatie anders te bezien en te benaderen. Tevens gebruikt ze storytelling in persoonlijke coachingstrajecten, personal branding voor ondernemers en geeft ze trainingen op het gebied van storytelling.


Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.