Geannuleerd | Update Museum Arnhem

Kaart niet beschikbaar

Datum / Tijd
13 mei 2020
15:30 uur

Locatie


Geannuleerd | Wegens Corona virus 

City Life is hot and hard! Worden we allemaal in een dwingende marketingmal geduwd? Zijn we dadelijk niet meer dan data? Museum Arnhem laat ons graag de tijdelijke locatie in de Walburgiskerk zien en geeft ons een exclusieve update over de nieuwbouw en de nieuwe plannen als het over 2 jaar weer opengaat. Inclusief rondleiding tentoonstelling City Life: Dicht op de huid.

Walburgiskerk als tijdelijk onderkomen
De Kerk (Walburgiskerk) is de tijdelijke locatie van Museum Arnhem nu het museum wordt verbouwd. In juni 2018 hadden we met CKA een fluistersessie met directeur Saskia Bak over de mislukte aanbesteding. Inmiddels is de bouw gestart en verwacht het museum over twee jaar zijn deuren weer te openen. Museum Arnhem laat ons graag de tijdelijke locatie zien en geeft een update over de nieuwe plannen.

Rondleiding tentoonstelling City Life
Meer dan de helft van de wereldbevolking woont momenteel in een stad. Over tien jaar zijn er acht miljard mensen op de aarde. Twee derde daarvan zal in grotere of kleinere steden wonen. Die steden worden overal ter wereld gekenmerkt door vermarkting, beheersbaarheid en regulering en ‘reduceren’ mensen tot consumenten en data. Steeds meer mensen komen niet meer mee in het dwingende urbane ritme. Tegelijkertijd zitten treinen en metro’s overvol, slibben wegen dicht en worden groengebieden volgebouwd. We zitten elkaar almaar dichter op de huid.
De Museumdocent van Museum Arnhem neemt ons mee door de tentoonstelling.

Inloop: 15:15
Rondleiding: 15:30-17:00
Update Museum Arnhem: 17:00-18:00

Locatie
Walburgisplein 1 Arnhem

Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.

Geef een reactie