Workshop crisis- en issuemanagement

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
27 nov 2018
15:00 uur

Locatie
Wisse Kommunikatie


Eind september gaf Geert Slot van NOC*NSF ons tijdens een goed bezochte bijeenkomst op Papendal een boeiend inkijkje in de wereld van crisis- en issuemanagement. Slot deelde interessante anekdotes uit zijn dagelijkse praktijk en heeft ons laten inzien dat crises en issues nooit op een geschikt moment komen, maar dat je je er wel degelijk op kunt voorbereiden. Daarom staat de voorbereiding op en de afhandeling van een crisis binnen jouw organisatie centraal in onze volgende bijeenkomst. We hebben het Arnhemse PR-bureau Wisse Kommunikatie namelijk bereid gevonden om eind november een workshop crisiscommunicatie en woordvoering te verzorgen voor de CKA.

Weet jij eigenlijk hoe je moet reageren als een crisis uitbreekt? Zo voor de vuist weg: als een directeur het niet zo nauw neemt met de declaratieregels en het imago van het bedrijf beschadigt, als een ongeluk gebeurt waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen, als een product dat van jouw productielijn uit de winkels gehaald moet worden of als een medische fout is gemaakt en het ziekenhuis negatief in het nieuws komt? Ben je goed voorbereid of is jouw organisatie kwetsbaar?

Wisse Kommunikatie gaat tijdens deze workshop in op wat nodig is om goed voorbereid te zijn op een crisis. Zo besteden de consultants aandacht aan de risico-inventarisatie en het belang van een gedegen crisiscommunicatiehandboek, en staat een korte mediatraining op het programma. Ook zal Wisse Kommunikatie stilstaan bij social media-ondersteuning op het moment dat een crisis zich voordoet. Elke deelnemer krijgt na afloop van de workshop een opzet voor een risico-inventarisatie mee naar huis die hij of zij kan inzetten voor zijn eigen organisatie.

Programma:

15.00 – 15.30 uur – Inloop

15.30 – 17.30 uur – Workshop Crisis- en Issuemanagement

17.30 – 18.00 uur – Afsluitende borrel


Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.

One thought on “Workshop crisis- en issuemanagement

Geef een reactie