Zomercollege: Huib Koeleman

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
18 sep 2014
19:00 uur

Locatie
Rozet


Op donderdag 18 september praat Huib Koeleman over: ‘Verandercommunicatie? Dat is toch niet anders dan gewone communicatie?’ Goede vraag eigenlijk. Ook bij verandercommunicatie kijk je naar de doelgroep, wat je wilt bereiken, welke boodschap past en welke middelenmix hier het beste zal werken. Maar er is meer. De context  is anders. Bij verandercommunicatie gebruik je naast communicatiekennis, ook kennis over organisaties, groepsdynamica en leiderschap. Daarnaast heb je veel meer een mix van face-to-face met interne media. De schaal is anders, kleinschaliger, dichterbij. En bij grote veranderingsprocessen raak je mensen in hun wezen: hun werk, hun positie, hun zijn.

Volgens Huib staat communicatie niet los, maar is het onderdeel van een totaalpakket aan veranderinterventies. De Caluwé en Vermaak onderscheiden vijf verschillende betekenissen (kleuren) van het begrip veranderen. Bij elke veranderkleur hoort een andere aanpak, past andere communicatie en gelden andere succesfactoren. Huib is zo vrij geweest twee strategieën toe te voegen: oranje en paars. Oranje gericht op co-creatie en paars gericht op crisis.

In het zomercollege zal Huib bij deze verschillende typen verandering stil staan. Hoe kom je er achter wat voor soort verandering er in jouw organisatie plaats vindt, en hoe kan je zorgen dat de communicatie congruent is met de gekozen typologie. Huib zal e.e.a. met voorbeelden uit mijn praktijk toelichten.

Programma:
18.30 uur Inloop & Ontvangst
19.00 uur Start college
20.30 uur Afsluiting college
20.35 uur Borrel (1e consumptie van de Communicatiekring, daarna op eigen kosten).

Aanmelden
Geef je snel op voor dit zomercollege door hieronder een plekje te reserveren. Introducés zijn welkom. Je inschrijving is definitief na ontvangst van het ‘collegegeld’ op NL66RABO0316556815 t.n.v. Communicatiekring Arnhem o.v.v. je eigen naam en ‘zomercollege 18 september’ of ‘passe partout’.

Kosten
Deelnemen aan de Zomercolleges kost € 25,- per college. Het is voordeliger een passe partout te kopen voor drie bijeenkomsten voor € 50,-.

Voor de zomercolleges geldt ‘betaald is betaald’. We storten geen geld terug, maar je plaats in het zomercollege is wel overdraagbaar. Dus mocht je onverhoopt toch niet kunnen komen, dan kun je iemand anders in jouw plaats laten gaan. Stuur ons dan even een e-mail zodat wij weten wie wij in jouw plaats kunnen verwachten.

Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.

Geef een reactie