Zomercollege: Ilse van Ravenstein

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
16 sep 2014
19:00 uur

Locatie
Rozet


Op dinsdag 16 september geeft Ilse van Ravenstein, ondernemer, adviseur en directeur van Involve, het zomercollege. Involve is het grootste bureau in Nederland dat gespecialiseerd is in interne communicatie. Ilse is een bevlogen communicatieprofessional, snelle denker en inspirerend spreker die ingewikkelde vraagstukken goed weet te delen.

Verandering is een meerkoppig monster. Vooral voor hen die er niet om hebben gevraagd. Een monster met verschillende perspectieven en diverse factoren die maken dat verandering succesvol kan zijn. Wat zijn relevante vragen in welke fase van de verandering? En welke rol kun je als communicatieprofessional dan spelen? Allemaal aspecten en vragen die Ilse aan bod laat komen. Daarbij is één ding duidelijk: er komen geen aparte communicatieplannen aan te pas en kennis, houding en gedrag kan ook aan de wilgen.

Al rond 1990 vond Ilse haar passie in interne communicatie. In 1993 startte ze Involve. Kenmerkend voor Ilse is de behoefte om terugkerende ervaringen en patronen om te zetten in praktische modellen, stappenplannen en checklists. Bedoeld om rijkelijk te delen met iedereen die ook geïnspireerd is door interne communicatie. En bedoeld om organisaties daadwerkelijk verder te helpen. Ilse giet haar nieuwsgierigheid al een flink aantal jaren in verkennend en toetsend onderzoek met verschillende universiteiten. Zo is ook het Trendonderzoek Interne Communicatie een initiatief van haar, evenals de Master Interne Communicatie (samen met Van der Hilst Communicatie). mIlse is auteur van ICin3D, interne communicatie in een breed organisatie perspectief en van 100% consistent, De impact van impliciete communicatie.

Programma:
18.30 uur Inloop & Ontvangst
19.00 uur Start college
20.30 uur Afsluiting college
20.35 uur Borrel (1e consumptie van de Communicatiekring, daarna op eigen kosten).

Aanmelden
Geef je snel op voor dit zomercollege door hieronder een plekje te reserveren. Introducés zijn welkom. Je inschrijving is definitief na ontvangst van het ‘collegegeld’ op NL66RABO0316556815 t.n.v. Communicatiekring Arnhem o.v.v. je eigen naam en ‘zomercollege 16 september’ of ‘passe partout’.

Kosten
Deelnemen aan de Zomercolleges kost € 25,- per college. Het is voordeliger een passe-partout te kopen voor drie bijeenkomsten voor € 50,-.

Voor de zomercolleges geldt ‘betaald is betaald’. We storten geen geld terug, maar jouw plaats in het zomercollege is wel overdraagbaar. Dus mocht je onverhoopt toch niet kunnen komen, dan kun je iemand anders in jouw plaats laten gaan. Stuur ons dan even een e-mail zodat wij weten wie wij in jouw plaats kunnen verwachten.

Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.

One thought on “Zomercollege: Ilse van Ravenstein

Geef een reactie