Zomercollege 3 | wo 28/9 | Hester Macrander

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
28 sep 2016
17:00 uur

Locatie
Coehoorn Centraal


“The basic of all human needs is the need to understand and be understood. The best way to understand people is to listen to them.” Ralph Nichols.

Luisteren lijkt zo vanzelfsprekend, maar kun jij het goed? En waarom is het zo belangrijk, wat levert het je op? Hoe zet je luisteren in in ons vak? Kun je goed luisteren leren? Ook in het laatste zomercollege gaan we ervaren hoe we beter naar elkaar kunnen (leren) luisteren.

wo 28 september | Hester Macrander | 17.00 uur
Hester Macrander, is internationaal gecertificeerd trainster in de Nonviolent Communication methode van Marshall Rosenberg. Nonviolent Communication is ontstaan uit de politieke beweging van de geweldloosheid en door Rosenberg vertaald naar een inter-persoonlijke, empathische communicatie methode. Rosenberg wist tijdens een presentatie in Israël, waar hij als Amerikaan door een Palestijn als ‘moordenaar’ werd uitgejouwd, met behulp van deze methode uiteindelijk vriendschap te sluiten met deze man. Echt luisteren betekent stoppen met oordelen, (h)erkennen van emoties en behoeften en met elkaar zoeken naar oplossingen die voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Hester Macrander is theatermaker, neerlandica, columnist, dagvoorzitter, uitvaartspreekster en geeft speelse en interactieve trainingen o.a. over Nonviolent communicatie (in Nederland ook vaak Verbindende Communicatie of Geweldloze Communicatie genoemd). Zij gaat met ons het gesprek aan over onze manier van luisteren als professional en maakt de vertaalslag naar onze dagelijkse praktijk. Vragen en voorbeelden uit je eigen werk zijn welkom!

Hoe kunnen we (nog) beter luisteren naar onze doelgroepen en inspelen op wat hen werkelijk bezighoudt. We gaan praktisch aan de slag en leren met behulp van de methode onze aannames te herkennen, ons automatisme om zo snel mogelijk in een ‘strategie’ te schieten te doorbreken en via doorvragen op (emotionele) signalen, onze eigen en andermans behoeften te doorgronden.

Deze avond biedt je professioneel én privé handvatten om lastige gesprekken op een effectieve manier verder te brengen. Het zal je helpen bij het vinden van een effectieve strategie.

* Wijziging programma: Inga Teekens, eerder aangekondigd als spreker op deze avond, heeft helaas om persoonlijke redenen moeten afzeggen. Zij introduceerde de Nonviolent Communication methode van Marshall Rosenberg vele jaren terug in Nederland en was mentor van Hester Macrander.

Programma |
16.30 uur Inloop & ontvangst
17.00 uur Start college
19.00 uur Afsluiting met borrel

Aanmelden | Introducés zijn welkom. Aanmelden kan nog! Heb je geen passe partout, maak dan €25 over op NL66RABO0316556815 t.n.v. Communicatiekring Arnhem o.v.v. je eigen naam en ‘Zomercollege 28 september’.

Niet-leden van CKA en Leden van Communicatiekring Nijmegen maken het collegegeld over en melden zich aan via info@communicatiekringarnhem.nl

Voor de zomercolleges geldt ‘betaald is betaald’. We storten geen geld terug, maar jouw plaats in het zomercollege is wel overdraagbaar. Dus mocht je onverhoopt toch niet kunnen komen, dan kun je iemand anders in jouw plaats laten gaan. Stuur ons dan even een e-mail zodat wij weten wie wij in jouw plaats kunnen verwachten.

Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.

Geef een reactie